Praktijk voor bewustwording en innerlijke rust.
Praktijk voor bewustwording en innerlijke rust.

Tanja’s blog: Stagneert jouw energie?

#002 – BLOG Chi by Tanja – oktober 2022

Met de stroom mee gaan is zoveel makkelijker!

Als de energie in jou lekker stroomt ervaar je dat dingen soepel lopen (je ervaart flow) in je leven. Je gaat met de stroom mee en alles gaat je makkelijker af en kost je minder energie. Een heerlijk gevoel. 

Emoties vrijlaten.

Om die flow te blijven ervaren is het goed om al je emoties er volledig te laten zijn. De leuke, maar ook de minder leuke emoties… Laat ze los en ervaar ze helemaal op het moment dat je ze ervaart. Zonder daar iets van te vinden, gewoon aankijken en doorvoelen, het is oké dat jij die emotie voelt. Daarmee voorkom je dat je emoties vast gaan zitten en mogelijk een blokkade vormen waardoor je energie op een gegeven moment wat kan stagneren. 

Ben jij je flow even kwijt? 

Stagneert jouw energie? Ervaar jij het leven alsof je met de handrem erop leeft? Zit jou iets in de weg? Kijk of je kan achterhalen welke emotie of gebeurtenis hierachter ligt of jou in de weg staat en probeer dat alsnog een plek te geven. Kijk of je er vanuit liefde naar kan kijken.

Wat als dat niet lukt? Soms heb je geen idee waar je het moet zoeken en kunnen opgestapelde onverwerkte emoties een oorzaak zijn van je blokkade in energie.

De oorzaak hiervan ligt vaak diep in je onderbewustzijn. Dan kan het goed zijn om het onbewuste bewust te maken zodat je achterhaalt welke emoties jou nog in de weg zitten.

Hoe vind ik mijn ‘flow’ weer terug?

Hoe weet ik wat mij onbewust in de weg zit? Je kunt verschillende dingen doen die je kunnen ondersteunen: 

  • Mediteren, even de stilte opzoeken waardoor je soms inzichten krijgt.
  • Yoga of Qigong beoefenen, even uit je hoofd in je lijf zakken en voelen wat er in jou leeft.
  • Wandelen in de natuur: je komt tot rust, je maakt je hoofd leeg van gedachten en je voelt je daarna weer een stuk energieker.  
  • Deel je verhaal met mensen om je heen, wie weet krijg je ineens het inzicht wat jou nu in de weg zit.
  • Familieopstellingen geeft inzicht in patronen die in jouw familielijn opgeslagen liggen.
  • Boeken lezen over zelfontwikkeling.

Allemaal dingen waarbij je diep naar binnen kan gaan kijken en met innerlijk werk aan de slag kan. Neem eens een kijkje op mijn favorieten pagina voor mijn tips voor boeken, fijne meditaties en een goede tip voor als je benieuwd bent naar Familieopstellingen.

Lukt het je niet alleen om je flow weer te vinden? Kijk dan of je iemand in je omgeving hebt waarmee je kan praten of dat je een professional kan vinden die je hierbij kan ondersteunen.

Wil je meer blogs lezen? Houd mijn instagram in de gaten of check mijn blog pagina.

Liefs Tanja Gepken

Chi by Tanja – Praktijk voor bewustzijn en innerlijke rust.