Praktijk voor bewustwording en innerlijke rust.
Praktijk voor bewustwording en innerlijke rust.

Blog

Welkom op mijn blog pagina waar ik af en toe mijn inspiratie met je deel. Ik schrijf deze blogs vanuit mezelf en ik ben uiteraard geïnspireerd door alle boeken die ik lees, artikelen die ik tegenkom, informatie die ik tijdens opleidingen heb geleerd en de vele accounts die ik volg op instagram. Ik probeer zoveel mogelijk de mensen en accounts te taggen en vernoemen als dat van toepassing is, mocht ik er een gemist hebben laat je dat weten? Dan voeg ik de link alsnog graag toe.

Mijn inspiratie deel ik ook op mijn instagram account, leuk als je mij daar ook volgt. Heb jij een interessant artikel voor mij, stuur deze dan gerust door!

Liefs Tanja Gepken – Chi by Tanja

BLOG #003 – Energie weer laten stromen

Heb jij weleens last van het gevoel dat je met de handrem erop leeft? Er niet voluit voor kan gaan? Voel jij alsof je ‘tegen de stroom in’ aan het werken bent? Zorg dat je energie weer gaat stromen.

Je bent niet alleen, het is zo herkenbaar!

Een paar jaar geleden had ik dit ook, het gevoel alsof er een muur om mij heen stond waar ik doorheen wilde, iets hield me tegen maar geen idee wat dat precies was. Ik voelde me belemmerd in mijn doen en laten en ging op zoek naar een manier om door de muur heen te breken. 

Ik ontdekte NEI-therapieLees hier verder…

BLOG #002 – Stagneert jouw energie?

Met de stroom mee gaan is zoveel makkelijker!

Als de energie in jou lekker stroomt ervaar je dat dingen soepel lopen (je ervaart flow) in je leven. Je gaat met de stroom mee en alles gaat je makkelijker af en kost je minder energie. Een heerlijk gevoel. 

Om die flow te blijven ervaren is het goed om al je emoties er volledig te laten zijn. De leuke, maar ook de minder leuke emoties… Laat ze los en ervaar ze helemaal op het moment dat je ze ervaart. Zonder daar iets van te vinden, gewoon aankijken en doorvoelen, het is oké dat jij die emotie voelt. Daarmee voorkom je dat je emoties vast gaan zitten en mogelijk een blokkade vormen waardoor je energie op een gegeven moment wat kan stagneren. Ben jij je flow even kwijt? Lees hier verder…

BLOG #001 – Emotie is energie

Emotie of in het Engels ‘emotion’ staat voor e-motion en betekent energy in motion; energie in beweging. Emoties willen graag in beweging zijn en vrijuit ervaren worden. Niet alleen fijne emoties zoals vrolijkheid of een geluksgevoel, maar juist ook de minder leuke emoties zoals angst, boosheid of verdriet. 

Vaak hebben we de neiging om emoties niet te willen ervaren of weg te duwen. Dat is ook logisch, als je heel angstig of gestrest bent is het fijn als dat snel weer over gaat. 

Maar het wegstoppen of negeren van emoties of het veel te lang blijven hangen in een emotie kan ervoor zorgen dat ze zich vastzetten in je lijf. Hoe kan je dat oplossen? Lees hier verder…