Praktijk voor bewustwording en innerlijke rust.
Praktijk voor bewustwording en innerlijke rust.

Tanja’s blog: Energie laten stromen en blokkades opheffen.

#003 – BLOG Chi by Tanja – oktober 2023

Hoe kan ik mijn energie weer laten stromen?

Heb jij weleens last van het gevoel dat je met de handrem erop leeft? Er niet voluit voor kan gaan? Voel jij alsof je ‘tegen de stroom in’ aan het werken bent?

Zorg dat je energie weer gaat stromen!

Je bent niet alleen, het is zo herkenbaar!

Een paar jaar geleden had ik dit ook, het gevoel alsof er een muur om mij heen stond waar ik doorheen wilde, iets hield me tegen maar geen idee wat dat precies was. Ik voelde me belemmerd in mijn doen en laten en ging op zoek naar een manier om door de muur heen te breken. 

Ik ontdekte NEI-therapie, NEI is een methode waarbij je het onbewuste bewust kunt maken zonder lange praatsessies en zonder het herbeleven van gebeurtenissen uit het verleden. Waarmee ik inzicht kreeg in voor mij (tot dat moment nog) onbewuste blokkades. 

Onbewuste blokkades opheffen 

Alles wat we meemaken en ervaren in ons leven wordt opgeslagen in onze cellen. 

Op het moment dat je een emotie of gebeurtenis niet goed verwerkt en het geen plek kan geven op dat moment, kan er onbedoeld een trigger / PEG (Psycho Energetisch Geheugen) ontstaan. In plaats van de emotie in beide hersenhelften te verwerken gebeurt dit maar in 1 hersenhelft. Hierdoor ontstaat incongruentie tussen het bewuste en het onbewuste. 

Deze onverwerkte emotie of gebeurtenis blijft onbewust invloed houden en zet zich vast in je lichaam. Iedereen heeft veel van die triggers, dat is heel gebruikelijk, gelukkig hebben we van de meeste geen last en zijn ze inactief. Van sommige kun je wel op een later moment last van ondervinden. 

Wat is NEI

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie. Het is een methode om het onbewuste bewust te maken. Je kunt de oorzaak vinden van je blokkade en onderzoeken wanneer je die onverwerkte emotie of gebeurtenis voor het eerst hebt ervaren. Je blokkade wordt hierdoor zichtbaar en kan daarna losgelaten worden. 

Wat NEI-therapie voor mij heeft veranderd

Door gebeurtenissen en de daarbij behorende emoties uit het verleden die ik niet kon ervaren en doorvoelen op dat moment had ik blokkades opgebouwd, die op een latere leeftijd naar voren kwamen en mij in de weg zaten. Dit waren vastgezette emoties waarvan ik mij in het heden niet meer bewust van was als dat ik er last van had. 

Toen ik een dreumes was heeft mijn moeder een ongeluk gehad en heeft enige tijd in het ziekenhuis gelegen, de impact hiervan op mij was heel groot. Je kan je er iets bij voorstellen.

Doordat ik me tijdens de sessie hiervan bewust werd konden de blokkades geïntegreerd worden. Ik voelde me al snel na de sessie een stuk lichter, een last was van mijn schouders vallen. Na een tijdje waren de emoties uit het verleden alsnog verwerkt en de muur was afgebrokkeld. Het voelde veel vrijer!

Het grote voordeel van NEI-therapie

Je gaat vrij snel naar de kern, de oorzaak van je klachten wordt gevonden en geïntegreerd. Het zijn geen lange praatsessies en gebeurtenissen hoeven niet herbeleefd te worden. Vaak zijn 1 tot 3 sessies voldoende voor een klacht om deze te laten verminderen of oplossen.

Het is een zachte vriendelijke methode om aan je zelfontwikkeling te werken en je blokkades inzichtelijk te krijgen. 

Is NEI iets voor jou? Kijk eens op mijn website www.chibytanja.nl of je een klik voelt. Ik help je natuurlijk graag, maar mocht je geen klik voelen of aan de andere kant van het land wonen? Kijk eens op de website van de vereniging van NEI Therapeuten (www.vvnt.nl) voor een collega van mij bij jou in de buurt.

Wil je meer blogs lezen? Houd mijn instagram in de gaten of check mijn blog pagina

Liefs Tanja Gepken

Chi by Tanja – Praktijk voor bewustzijn en innerlijke rust.