Praktijk voor bewustwording en innerlijke rust.
Praktijk voor bewustwording en innerlijke rust.

NEI

Van klacht naar kracht…

Iedereen ervaart wel eens een ongemakkelijk gevoel. Soms weet je waar dat vandaan komt, soms is dat minder duidelijk. 

Zit jij niet lekker in je vel, heb je stress, voel je spanning in je lijf? Reageer je anders in situaties dan dat je zou willen? Ben je snel overprikkeld? Voel je onrust? Heb je last van oude patronen of belemmerende overtuigingen waar je graag vanaf wilt? Dan is NEI-therapie misschien iets voor jou.

Neuro Emotionele Integratie (NEI) is een zachte methode waarbij je zonder lange praatsessies snel de oorzaak van je klacht vindt en de balans herstelt.

Met NEI-therapie

 • maak je het onbewuste bewust, 
 • laat je los wat je niet meer nodig hebt en 
 • activeer je het zelfhelend vermogen van je lichaam. 

Wat is NEI

NEI is de afkorting van Neuro Emotionele Integratie en wordt door sommigen vertaald naar Nieuw Emotioneel Inzicht. Het is een methode om onverwerkte emoties te vinden die de oorzaak zijn van je klacht.

Tijdens de sessie geeft je lichaam de antwoorden. Waardoor een lange praatsessie niet nodig is, ook is herbeleving van gebeurtenissen uit het verleden niet nodig. 

We kennen het allemaal, soms maak je iets mee en kan je deze emotie op dat moment geen plek geven. De onverwerkte emotie van zo’n gebeurtenis zet zich ergens vast in je lijf. Je stopt het als het ware in je rugzak. En je rugzak wordt gedurende je leven steeds iets voller en voller. 

Het kan lijken alsof je leeft met de handrem erop. De oorzaak van je klachten bevindt zich vaak diep in je onderbewustzijn. Tijdens een NEI-sessie maak je het onbewuste bewust en gaan we op zoek naar de oorspronkelijke situatie die ten grondslag ligt aan jouw klacht. Je blokkades worden hierdoor zichtbaar en kunnen daarna worden losgelaten.

NEI is heel effectief en werkt snel, vaak voel je al snel verlichting. Vaak is het voldoende om één tot drie sessies te doen om klachten te verminderen of te laten verdwijnen. 

Hoe werkt NEI

Ik maak gebruik van de biotensor, een energetisch meetinstrument.

Als je iets zegt wat voor jou niet resoneert (je bewustzijn en onderbewustzijn zijn het oneens) dan ontstaat er een kort moment van stress in je lichaam. En dat is meetbaar en wordt zichtbaar gemaakt via de biotensor.

De biotensor maakt zo de vertaalslag tussen je bewustzijn en je onderbewustzijn. 

Door het stellen van gerichte vragen volgens protocollen krijgen we toegang tot het onderbewuste geheugen.

We zoeken de emotionele blokkades en belemmerende overtuigingen die een rol spelen bij jouw klacht en vinden de oorspronkelijke situatie waar dit is ontstaan. Door een begeleide visualisatie laat je de emotionele blokkades los. Het zelfhelend vermogen van jouw lichaam doet de rest.

Is NEI iets voor mij?

NEI is voor iedereen een hele vriendelijke en geschikte methode. Je krijgt inzicht in je eigen valkuilen. NEI is ondersteunend voor een bewust leven vanuit persoonlijke kracht. 

NEI kan ingezet worden heel veel verschillende klachten. Denk hierbij aan:

 • Niet lekker in je vel zitten
 • Onzekerheid
 • Stress
 • Belemmerende emoties, overtuigingen of gedachten 
 • Ongewenst gedrag (je wilt het één maar doet vervolgens iets anders)
 • Fysiek ongemak 
 • Examenvrees
 • En nog veel meer…

Staat jouw klacht er niet tussen, neem gerust contact met mij op. Er is zoveel mogelijk met NEI! 

Raadpleeg bij klachten altijd je (huis-)arts of specialist. De aangeboden behandelingen zijn geen vervanging van de reguliere zorg maar kunnen een mooie aanvulling zijn. De behandelingen worden bij persoonlijke en/of spirituele groei als ondersteunend ervaren.

Oorsprong van NEI

NEI is een methode die zijn wortels heeft in de kinesiologie, neurowetenschappen, oosterse geneeskunde en psychotherapie. In de jaren tachtig is NEI ontwikkeld door de Amerikaanse chiropractor Scott Walker. Roy Martina heeft de methode doorontwikkeld en heeft NEI naar Nederland gebracht. 

Er zijn er verschillende instituten in Nederland die deze methode nog verder hebben doorontwikkeld en opleidingen aanbieden. 

Mijn opleiding tot NEI Coach heb ik gevolgd bij opleidingsinstituut CityZen (Arnhem) dat heet tegenwoordig de NEI Academy. NEI methode met de O-ring test, testen door het voelen van verschil van spierspanning in de vingers.

De opleiding tot Energetisch (Gezins-) therapeut heb ik gevolgd bij praktijk Charlotte (Wijchen), opleidingslocatie Breda. NEI Methode met behulp van de Biotensor, soms in combinatie met een tafel (familie-) opstelling.

Kosten

Een NEI-sessie kan online via beeldbellen of we kunnen fysiek afspreken. Voor een fysiek NEI-consult kom ik naar jou toe. Graag werk ik tijdens de sessie met jou aan je keukentafel en is het prettig als we tijdens de sessie niet gestoord worden. Kijk op de tarieven pagina voor de kosten van een NEI-consult, deze kosten zijn exclusief reis- en parkeerkosten.